Sculpture for the mind

Despre instalatie

  „SCULPTURE  FOR  THE  MIND”
to be presented +to be continued, stay tunned follow the conversation to the end
ro
Modelajul va fi explicit decodificat prin film și imagine..si alte “limbaje vizuale”
Voi aplica lucrărilor mele filtrul de sinteză care se aplică unei propoziții, părți ale propoziției, apoi funcții.
Propoziția are urmări conceptuale ce poartă sens pentru cel ce o înțelege, fotografia , videoul, sculptura, sunt precum propoziția pentru cel avizat. Curiozitatea însă, vine în ajutor:  ea crează astfel un pod peste aceste bariere de limbaj, și cod. Un pod sau o cheie depinde de percepția fiecăruia, astfel putem dobândi acces nu doar intuitiv ci și semnificativ prin intermediul corelat, al informație atât de ușor de accesat online.
 Am identificat 13 cadre de imagine pe care să le valorific  în acest fel, pentru fotografie.
Evident, ele vor fi importante pentru cel ce urmărește mai mult decât simpla citire a lucrării vizuale.
In acest context, în percepția generală, piesa de sculptură finită este semnul de punctuație la finalul propoziției.
DESPRE  SEMN :  In acest context poate avea sens doar atunci când apare pentru a completa ceea ce a fost spus deja. Prin urmare el exista in limbajul ales si nu vine ca parte din alt limbaj. Dacă modelajul e limbajul ales, atunci rezultatul final al modelajului este semnul de punctuație.
Această concluzie am împrumutat-o din reacția primită
DESPRE  REACȚIE : Așadar este un rezultant direct al observației. Reacția nu este suma părerilor celor ce comercializează, licitează, găzduiesc sau teoretizează arta, ci o concluzie a ecoului rămas în conștiința  publică după eveniment.
Pentru cel ce crează ( pentru mine in acest caz), lucrarea  vizuală este o cercetare, o concluzie a unei conversații.
In drumul meu către concluzie, exprim și înregistrez în coduri (sau altfel numite, metafore) un mesaj care îmi permite să afirm, conținutul cules până atunci.
( Pentru unii poate apare și interesul asupra metodei “culesului” sau a explicării acestui proces. Intenționez să notez acest lucru in instalatiile ce vor urma acesteia.)  Deci concluzia primită în urma cercetării îmi permite să afirm, nici mai mult nici mai putin, decât că, metafora curge din mine în afară, asemeni preaplinului unui pahar. In acest caz am dreptul ( și se ințelege aceasta ca putere sau autoritate ) să numesc, renumesc, și să afirm în alt context,  lucruri spuse sau nespuse înainte în alt domeniu , context etc. Iată calitatea interdisciplinară a proiectului.
Cercetători, cărți,  nume, documente, crearea unor teze pe baza unor cărți, științe și lucruri atestate în cercetare sau în domeniul lor, sunt înlocuite de poezia din momentul preaplinului tradusă în metaforă. Deși această poezie a momentului poate să includă toate cele de mai sus, totuși ele nu vor fi prezente în lucrarea de artă. Această curgere o voi aplica si textual nu doar vizual.
Roxana ionescu


prima reprezentare a luat formă pe un top alb de hârtie a4, și pe hârtie poroasă maro cu scopul de a găsi un mod personal de a reprezenta un portret în limbaj minimal dar care să păstreze conținutul expresiv.

subiectul reprezentat: a vorbi     

fetița care povestește /little girl

     istoria conținutului din punctul de vedere al autorului

temele *eyes are true sau *little girl with ponytail/ fetițtă cu codițe au acelaș punct de plecare

  • prima reprezentare a luat formă pe un top alb de hârtie a4, și pe hârtie poroasă maro cu scopul de a găsi un mod personal de a reprezenta un portret în limbaj minimal dar care să păstreze conținutul expresiv.
  • primele idei: frumusețea lor în linier(engl) negru sau albastru m-au determinat sa încerc o formă simbolică. Următoarea reprezentare a fost în acuarelă de aici numărul lor a început să crească. Seriile aveau propriile lor particularități. Fiecarea fiind o puternică verbalizare în imagine a unor valori ce veneau dicolo de propria mea cunoștință, am decis să împart bucuria  formei sperând ca ea să întâlnească ochi ce știu să privească ”citind”.
  •  experiența aceasta am simțit-o ca o expresie a spiritului, nu o expresie intelectuală, ci una a duhului condus  de Duhul lui Dumnezeu. Franchețea mea sper să fie însoțită de o proprie conștientizare după lecturarea imaginilor menționate și incluse pe celelalte pagini ale sitului.
  • Știam că aceste schițe urmau să devină sculpturi, deoarece erau răspunsul meu, la  provocarea ce profesorul meu de compoziție o lansase în acel an. Sunt șapte sculpturi.
  •  In povestea de start fetița, arhetip al comunicării știe să caute.                                                                     Înainte să caute incearcă să comunice …totuși.. nu reușește să iși împlinească această dorință decât după o călătorie personală a găsirii de răspunsuri… inspirată după povestea  „Micuța vânzătoare de chibrituri!„ de Hans Christian Anderson,este  o reprezentare tipologică, a înțelepciunii găsite nepremeditat în durere.
  • durata de executie a temei, 7 ani, cu mențiunea că ultimul portret cel din marmură este de fapt punctul de plecare al instalației Insideout

 

 

\link pe acest site @ metal,&cast metal aluminum

subiectul reprezentat: a vorbi